Juicy Blueberry Muffins/Muffins de Myrtille juteux

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These are super simple to make and they taste absolutely yummy. I have had them for breakfast (since I used to skip it, I had to find a way of eating something on the way to work… and they are perfect).

Ingredients:

100 gr of flour

1 teaspoon of baking powder

1/2 teaspoon of vanilla powder

2 eggs (or flax eggs)

1 soya yogurt (unflavoured and unsweetened)

3 tablespoons of coconut oil

100 gr of blueberries

60 gr of honey (or maple syrup)

Method:

Set your oven to preheat on 190° Celsius.

Put all the ingredients in a bowl wp_20160918_0041 and mix using either a whisk or a hand-held mixer.

wp_20160918_0051 You should get a smooth paste.

Pour half of the quantity in the 6 hole muffin tray (I use a silicon tray without muffin cases).

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Add half of the blueberries on top: wp_20160918_0071

Then pour the other half of the batter on top and add the rest of the rest of fruits wp_20160918_0091

Add your tray to the oven and bake for 25 minutes.

wp_20160918_0101 Lay them to rest and cool on a wired rack

(Warning: the blueberries will be extremely hot).

Happy Breakfast to you too!!!


French Version

Cette recette est super simple à faire et les muffins sont absolument délicieux et sucré juste comme il faut. Comme j’ai l’habitude de sauter le petit déjeuner, je devais trouver un moyen de manger quelque chose sur le chemin du boulot … et ces petits délices sont parfaits).

Ingrédients:

100 gr de farine 

1 petite cuillère de levure chimique

1/2 tpetite cuillère de vanille en poudre

2 oeufs (ou oeufs de lin) 

1 yaourt de soja (nature et non sucré) 

3 cuillères d’huile de coco

100 gr de myrtilles

60 gr de miel (ou sirop d’érable)

Method:

Mettre le four à préchauffer à 190° Celsius.

Placer tous les ingrédients dans un bol et mélanger en utilisant un fouet manuel ou électrique.

Vous obtiendrez une pâte onctueuse et lisse.

Distribuer la moitié de la quantité dans le moule à muffin (le mien est en silicone).

Ajouter la moitié des myrilles sur la pâte.

Verser le restant de pâte sur les myrtilles et répartir le restant des fruits dessus. 

Mettre au four pour 25 minutes.

Pour refroidir, je les dispose sur une grille. 

(Attention: si vous êtes tenté de les goûter tout de suite, soyez vigilant – les myrtilles seront bouillantes!). 

Joyeux petit dej à vous!!!

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