Asparagus & Broccoli Quiche/ Quiche aux Asperges et Broccoli (vegetarian)

Today’s recipe is on that I did not expect would meet so much success…. by this I mean that I did not have any leftover for my lunch today….

WP_20160410_005[1]

Ingredients for the pastry / Ingrédients pour la pâte:

200 gr flour / farine

140 gr soya margarine

1 egg /oeuf

pinch of salt / pincée de sel

Ingredients for the filling / Ingrédients pour le centre:

1 broccoli

1 bundle of asparagus /1 botte d’asperges

1/4 cup soya milk / à peu prêt 4 cuillères à soupe de lait de soya

3 eggs /oeufs

salt and pepper to taste / sel et poivre à votre goût

75 gr grated cheese of your choice (I used Etorki, a sheep’s milk cheese that is quite creamy) / fromage rapé (j’utilise Etorki parce qu’il est crémeux)


Method / Méthode:

Step 1 -> Cook the broccoli and the asparagus (I steamed them). Reserve.

->Cuire le broccoli et les asperges (je les ai fait à la vapeur). Réserver.

Step 2 -> Make the pastry:

->préparation de la pâte:

  • Combine all ingredients into a big bowl and mix gently with a fork (not your hands so the margarine stays cool) until it ressemble breadcrumbs. It will take a little while, be patient, it is worth it.

Combiner tous les ingrédients dans un grand bol et les mélanger doucement avec une fourchette pour garder la margarine a basse température, jusqu’à l’obtention de “miettes de pain”. 

  • Then dump the contents of your ball in a pie dish – I use a 10″ round spring sided cake tin – and spread with your fork first then with your fingers to shape the side up.

Renverser le contenu dans votre plat à tarte et étaler avec la fourchette. Remonter les bords avec les doigts pour donner la forme.

  • Bake in a 180°C pre-heated oven for 20 minutes until the crust is dry and slightly golden. Leave to cool.

WP_20160410_002[1]

Enfourner dans un four préchauffé à 180°C jusqu’à la coloration or. Garder de côté et laissez refroidir.

Step 3 -> Make the filling:

-> Préparation de la crème

  • Spread 1/2 the broccoli head (separate the florets) and all of the asparagus heads ( I kept a piece that was about 5 or 6cm long including the head)

WP_20160410_003[1]

Mettre la moitié de la tête de broccoli et les têtes d’asperges coupées à 5 ou 6cm sur votre pâte

  • Make your mix: beat 3 eggs with 1/4 cup of soya milk, salt and pepper. Pour on the vegetables gently (so they don’t move all over the place and leave you with bold patches of pastry).

Brouillez les 3 oeufs avec le lait de soja, sel & poivre et verser doucement sur les légumes

  • Top with the cheese of your choice

Ajoutez votre fromage rapé dessus

Step 4 -> Bake for 30minutes or until the cheese is cooked (I like mine when it gets to a caramel colour so the top of the pie is a little crunchy).

-> Au four pendant 30 minutes  ou jusqu’à votre choix de coloration du fromage. J’aime quand il est légèrement grillé. 

Enjoy!! : Bon app!

Advertisements